Denizli’de elma bereketi.

22 October Monday, 2018
Denizli’nin elma deposu olarak bilinen ilçesi Çivril’de üreticiler ürünlerini toplamaya başladı.
Denizli’de elma bereketi. Haber
Denizli’nin elma deposu olarak bilinen ilçesi Çivril’de üreticiler ürünlerini toplamaya başladı.
Uygun iklim, arazi ve toprak yapısıyla elma üretimi için uygun şartlara sahip Denizli Çivril’de elma hasadı başladı.
Sofralık olarak tüketilmesiyle beraber; meyve suyu, çay, reçel, tıbbi bitki, marmelat, sirke, hoşaf, komposto, püre ve cips olarak değerlendirilebilen elma bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Geçen yıllara göre verimin fazla olduğu Denizli Çivril’de yapılan hasada Tarım ve Orman  İl Müdürü Yılmaz Erkaya,  Çivril Tarım ve Orman  İlçe Müdürlüğü personeli ve üreticiler  katıldı.
Elma hasadına Ağustos, Eylül aylarında başlandığın ifade eden İl Müdürü Yılmaz Erkaya Denizli Çivril ilçesinde 54 bin 706 dekarlık bir alanda yaklaşık 120 bin ton elma üretimi yapıldığını vurgulayarak “Bu hasat sezonunun üreticilerimize bereketli, bol kazançlı bir hasat sezonu diliyorum” dedi.
“Bu yıl daha iyi olacak.”
16 yıl Almanya’da yaşadıktan sonra memleketi Çivril’e gelerek elma yetiştiriciliği yapan İbrahim Büyükkal, elma yetiştiriciliğini severek yaptıklarını ifade ederek, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün vermiş olduğu ilanlarla hareket ediyoruz. Teknik olarak da yardım alıyoruz. Ağırlıklı olarak Braeburn, Golden delicious, Granny Smith cinsi elma üretiyoruz. Elma pazarında bu yıl ihracattan kaynaklanan bir hareketlilik var. Bu yılın geçen yıllardan daha iyi ve başarılı olacağını düşünüyoruz. “ diye konuştu.
 
Denizli elma bereket hasat.