Denizli’de nar hasadı heyecanı yaşanıyor

23 September Wednesday, 2020
Denizli’nin meyve deposu olarak anılan Pamukkale’de nar hasadı telaşı başladı, ürünün büyük bir kısmı Avrupa’ya ihraç edilecek.
Denizli’de nar hasadı heyecanı yaşanıyor Haber: Denizli İl Enformasyon

Pamukkale’nin meyve bahçelerinde bugünlerde tatlı bir koşuşturma var.

Her karış toprağından bereket fışkıran Irlıganlı’da başlayan turfanda nar hasadı Denizlili üreticiler için sezonun en önemli zamanı. 2020 yılının nar rekoltesinden memnun olduklarını dile getiren nar üreticisi Mevlüt Erarslan, ürünün Avrupa’dan yoğun talep gördüğünü, hasat edilen turfanda narın büyük kısmının ihraç edileceğini belirtti.

Denizli’nin ekolojik koşulları ve arazi yapısının nar üretimine oldukça elverişli olması üründe kaliteyi ve verimi arttırıyor, Pamukkale’de üretilen nar iç ve dış pazarda talep görüyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kentin nar üretimi bakımından Ege Bölgesi’nde ikinci, Türkiye’de ise dördüncü sırada yeraldığı, yıllık ortalama üretimin yaklaşık 44 bin ton olduğu vurgulandı.

Nar üretiminde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iyi üretim metodları ile belirlenmiş entegre mücadele ve iyi tarım uygulamaları yöntemlerine göre üretim yapan Denizlili çiftçiler hasat edilen narın yaklaşık yüzde 80’ini başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya ve Ukrayna’ya ihraç ediyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üretimden nakliyeye tüm aşamalarda ürünün insan sağlığını tehdit etmeyen, çevreye duyarlı üretim metodları ile üretilip hijyenik şartlarda hazırlanmasını sağlamak amacıyla çiftçilere destek veriyor.
denizli nar hasat tarım ve orman ihracat pamukkale