Denizli’de öğrencilerle Gıda Günü kutlandı

19 October Wednesday, 2022
Dünya Gıda Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Etkinliklerin merkezinde ise çocuklara gıdanın öneminin anlatılması yer alıyor. Denizli’deki etkinlik de öğrencilere yönelik oldu. İl tarım ve orman müdürlüğüne bağlı gıda kontrol görevlilerince Dünya Gıda Günü ile ilgili sunum yapılarak öğrencilere bilgiler verildi.
Denizli’de öğrencilerle Gıda Günü kutlandı
Haber: Denizli İl Enformasyon
 
Denizli’de öğrencilerle birlikte Dünya Gıda Günü kutlandı.

Pamukkale İlçesi’ndeki Şehit Vedat Avcı İlkokulu’nda il tarım ve orman müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince Dünya Gıda Günü ile ilgili sunum yapılarak öğrencilere bilgiler verildi.

Etkinlik öncesi konuşma yapan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, güvenilir gıdanın takipçisiyiz dedi. Gıdaya duyulan ihtiyacı hatırlattı. Çınar konuşmasında, “Beslenme hakkı en temel insani haktır. Yeterli, besleyici gıdayı herkesin erişebileceği ve herkes için bulunabilir hale getirmeliyiz. Sahip olduğumuz kaynakların sonsuz ve sınırsız olmadığı unutulmamalıdır. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak; Güvenilir gıdanın takipçisiyiz. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasında gıda denetimleri büyük önem taşımaktadır. Bu alanda görev yapan personelimiz ekip olarak özveriyle çalışmaktadır. Bunun yanı sıra hizmet içi eğitimler ile bilgi paylaşımı yapılıp gıda denetim hizmetlerinin Dünya standartlarında sürdürülmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler gıda ile ilgili şiirler okudu.
tarım orman denizli gıda günü öğrencileri kutlama