Denizli’de pamuk hasadında sona gelindi

05 December Tuesday, 2023
Türkiye'de pamuk üretiminin önemli bir kısmını oluşturan Denizli'de, hasatta sona yaklaşılıyor. Kentin birçok bölgesinde geçen yıla oranla artan pamukta, hasat için makineler hummalı çalışmalarına devam ediyor. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun hasadı hem alıcıları hem de üreticileri memnun etti.
Denizli’de pamuk hasadında sona gelindi
Haber: Denizli İl Enformasyon
 
Denizli’de pamuk üretim sezonunda sona doğru yaklaşılıyor.

Hasat Öncesi Sarayköy İlçesi Ada Mahallesinde üreticilerimizle bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar “Ülkemizin Ege, Güney Doğu Anadolu, Çukurova ve Batı Akdeniz Bölgelerinin ekolojik koşulları pamuk tarımı için elverişli olup, özellikle Denizli'nin de içerisinde bulunduğu Ege pamukları ise kalite özellikleri bakımından standart olarak kabul edilmekte, tekstil sektörü tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir. İlimizde pamuk üretimi yoğun olarak Sarayköy, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde yapılmaktadır. Son yıllarda ortalama 95-100 bin dekar alanda üretim gerçekleşmekte iken bu sezon üretim alanı 123 bin 595 dekara ulaşmıştır.
2023 üretim sezonunda hasadın devam ettiğini belirten İl Müdürü Şakir ÇINAR yaptığı açıklamada "2022 yılında Sarayköy, Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerimizde 123 bin 595 dekar alanda 61 bin 932 ton pamuk elde ettik. Makinalı hasat işlemleri devam etmekte hasat yapılan parsellere göre ortalama verim 428,6 kg olup Türkiye’de pamuk üretiminde Denizli 8. sırada yer almaktadır.” dedi.

Pamuk hasadının ardından katılımcılar ve üreticiler ile birlikte Pamuk hasadı yapılan alanda hatıra fotoğrafı çekildiler.
tarım orman denizli pamuk