Denizli’de üreticiye nohut desteği

24 March Friday, 2023
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde çiftçilere tohum dağıtımı gerçekleştirildi. Çivril ilçesinde yapılan törende 7 ilçeden 700 çiftçiye yaklaşık 94 ton nohut tohumu desteği verildi.
Denizli’de üreticiye nohut desteği
Haber: Denizli İl Enformasyon
 
Denizli’de nohut tohumu desteği çiftçilerle buluşmaya başladı.

İlk dağıtım törenle Çivril’de yapıldı. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan törendeki konuşmasında 17 ilçede 700 çiftçiyi kapsayan yaklaşık 94 tonluk dağıtım olacağını söyleyerek “Esas olan çiftçilerimizin mutluluğudur. Biz biriz ve beraberiz. Her kimde ne imkân varsa, nasıl, nerede destek olunabilecekse o konuda seferber olunması gerekiyor. Biz bunu yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

İl Müdürü Çınar da dağıtılan tohum türü hakkında bilgi vererek “Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından antraknoz hastalığına karşı dayanıklı olarak geliştirilen Azkan çeşidi sertifikalı nohut tohumunun dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu proje ile 17 İlçemizde yaklaşık 94 ton tohumu çiftçilerimize buluşturuyoruz”  şeklinde konuştu.
tarım orman denizli belediye nohut destek