Deprem bölgesine izmir’den büyük destek: “ kardeşimin koyunu benden”

03 February Monday, 2020
Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde küçükbaş hayvanını yitiren vatandaşlara İzmirli koyun ve keçi üreticileri destek olacak. İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği, deprem bölgesi Elazığ'da küçükbaş hayvanları telef olan vatandaşlar için kampanya başlattı.
Deprem bölgesine izmir’den büyük destek: “ kardeşimin koyunu benden” İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen:  "Kardeşimin koyunu benden”  sloganıyla yola çıktık. Böylece buradaki üreticilerimizin bağışladığı canlı küçükbaş hayvanları, hayvanlarını yitiren vatandaşlarımıza göndermiş olacağız" dedi.

İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlıkların ve halkın yaraları sarmak için çaba harcadığını söyledi.

Depremde ahırların yıkıldığını, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların telef olduğunu aktaran Özen, Tarım ve Orman Bakanlığının afet bölgesinde zarar gören bütün üreticilere hayvanlarını temin etme ve destek verme konusunda girişimlerde bulunduğu anımsattı.

'Kardeşimin koyunu benden' sloganıyla yola çıktıkları kampanya çerçevesinde deprem bölgesine gelecek hafta  hayvanları göndermeyi planladıklarını dile getiren Özen, Türk milletinin zor günlerde el ele vermeyi çok iyi bildiğini vurguladı.

Kampanyanın ilgi göreceğine inancının tam olduğunu aktaran Mustafa Özen, "Bir koyunla belki oradaki kardeşimizin acılarını unutturamayız ama bizim amacımız bir nebze de olsa oradaki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Kampanyaya bütün üreticilerimizin katılmasını arzu ediyorum." diye konuştu.