Destek damızlıkla hayvan sayısını katladı

04 October Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığının küçükbaş hayvancılığa verdiği destekler Manisalı üreticinin yüzünü güldürdü. “Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı Projesi”nden yararlanan Çalışkan ailesi 16 küçükbaş hayvan desteği aldı. Bugün hayvan sayısını 60’a çıkaran üreticinin hedefi 100 küçükbaş hayvana ulaşmak.
Destek damızlıkla hayvan sayısını katladı
Haber: Manisa İl Enformasyon

Bakanlık 15 koyun 1 koç desteği verdi, kaliteli damızlıklar sürüleri büyüttü.

Cennet Çalışkan ve eşi Hayrullah Çalışkan, Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü “Damızlık Küçükbaş Hayvan Yatırımı Projesi”nden destek aldı.

Proje kapsamında üreticilere yüzde 85 hibeyle yetiştiricilere 15 koyun 1 koç olmak üzere 16 baş hayvan dağıtımı yapıldı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk Çalışkan ailesini işletmelerimde ziyaret etti.

Yunusemre İlçesi Karaahmetli Mahallesi’nde yer alan işletmeyi yerinde inceleyen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Projeden faydalanan işletmelerin takibi teknik personellerimiz tarafından sürdürülmekte iken bugün de 16 küçükbaş desteğinden yararlanan bir işletmemizin geldiği noktayı yerinde gözlemlemek istedik. İşletmemiz şu anda 60 küçükbaşa ulaşmış durumda ve hedefleri 100 adet küçükbaş elde edebilmek. Bu başarıya tanık olmak ve projeye dair memnuniyetlerini duymak bizleri çok mutlu etti. Küçükbaş hayvancılığın özellikle doğru yerlerde yapılmış olması büyük önem arz ediyor ve verimliliği etkiliyor. Bugün ziyaret ettiğimiz işletmenin de bu anlamda uygun bir yerde bulunduğunu gözlemledik. Yetiştiricimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

İşletme sahibi Hayrullah Çalışkan da destek kapsamında aldıkları damızlıkların kaliteli ve verimli olduğunu belirtti.
Cennet Çalışkan da 16 hayvanla başladıkları yolda başarılı şekilde ilerlediklerini belirterek, “Bize verilen 16 hayvanla işe başladık. 60 küçükbaş hayvana ulaştık. Hedefimiz yüzlere çıkarmak. Bize bu imkânı sunan Bakanlığımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Ziyarette İl Müdürü Öztürk’e;  İl Müdür Yardımcısı Ali Gök, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hakan Özcanoğlu, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personel eşlik etti.

İl Müdürlüğü uzman personeli de tüm üretim sürecinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yanında olmaya, teknik destek vermeye devam ediyor. 
manisa damızlık küçükbaş hayvancılık koyun koç destek tarım ve orman