Destek programları Çanakkaleli üreticilere anlatıldı

30 January Tuesday, 2024
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticileri, desteklemeler hakkında bilgilendiriyor. ‘15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı’ kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısı Lâpseki’de gerçekleştirildi. Çiftçilerin bilgilendirilmesiyle üretimin arttırılması amaçlanıyor.
Destek programları Çanakkaleli üreticilere anlatıldı
Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Çiftçilere destekten önce bilgi veriliyor, bilinçli çiftçiler üretimi arttırıyor. 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı Çanakkaleli üreticilere anlatıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Lâpseki’de düzenlediği bilgilendirme toplantısında katılımcılara; tarımsal üretici örgütlerinin derecelendirilmesini Şube Müdürü Mustafa Nazlım, ekonomik ve altyapı yatırımlarının desteklenmesini Mühendis Necdet Uyar, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesini Ziraat Mühendisi Ünzile Karagöz sunumlarla anlattı.

Toplantıda, 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programında yer alan destek unsurları hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi. Ayrıca başvuru sürecinin nasıl işleyeceği ve başvuru aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, üreticilerin, gerekli şartları sağlamaları ve başvuru sürecini zamanında tamamlamaları gerektiğini hatırlattı. Nazlım, 15. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Programının, kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal üretimi artırmayı amaçlayan önemli bir program olduğunu, programdan yararlanmak isteyen üreticilerin, gerekli şartları sağlamaları ve başvuru sürecini zamanında tamamlamaları gerektiğini vurguladı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Sezer de, kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal üretimi artırmayı amaçlayan programın çiftçilere doğru anlatılması gerektiğine dikkat çekti.
 
 
çanakkale kırsal kalkınma destek bilgilendirme sulama tarımsal örgütler lapseki tarım ve orman