Destek tohumlardan yüksek verimli hasat

21 September Thursday, 2023
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında 17 ilçede 4 bin 434 üreticiye yüzde 50 hibe ile dağıtılan mısır tohumları toplam 53 bin 400 dekar alanda toprakla buluştu. Silajlık mısırın ilk hasadı Tarla Günü etkenliğinde yapıldı.
Destek tohumlardan yüksek verimli hasat
Haber: Denizli İl Enformasyon

Bitkisel üretime destek veriliyor, tarlalarda bereketli hasat devam ediyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında üreticilere yüzde 50 hibeli tohum desteği verildi.

Silajlık mısırın ilk hasadı için düzenlenen Tarla Günü etkinliğinde konuşan İl Müdürü Şakir Çınar, üretmek isteyen tüm çiftçileri desteklediklerini belirtti.

İl Müdürü Çınar, “Gıdanın önemini artık biliyoruz, tartışmıyoruz bile. Ülkemizde süt üretiminin yüzde 90’ı, et üretiminin de yüzde 68’inin sığır cinsi hayvanlardan elde edildiğini düşünürsek ve bunların kaba yem ihtiyaçlarının büyük bir kısmının da silajlık mısır tarzı ürünlerden karşılandığını öngördüğümüzde, yapılan projenin ne kadar önemli bir proje olduğunu görebiliyoruz. Biz dünyaya baktığımızda 800 milyon civarı aç insan olduğunu görüyoruz. Bunun çözümü için hızlı bir şekilde, projelerle tarımsal üretimin ve gıda üretiminin arttırılması gerektiğini biliyoruz. Süreç içerisinde baktığımızda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak değişik finans kaynaklarından, değişik projeler üreterek çiftçimizin daha fazla üretmesini, daha fazla arzını yapmasını amaçlıyoruz. Bugün burada olduğumuz projede 8 bin 900 torba silajlık mısır tohumu Denizli’de şartları tutan üretim yapan tüm üreticilerimize dağıtıldı. Buradan şunu söyleyebilirim. Denizli’de kim mısır üretmek istiyorum diyorsa Büyükşehir Belediyesi olarak bu maliyetin altına girdi, ben silajlık mısır üretmek istiyorum diyen tüm çiftçilerimizin talepleri karşılandı.” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da “tarım ve hayvancılık olmazsa olmazımızdır” vurgusu yaparak, “Bu noktada siz değerli çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin bu ülkeye çok büyük katkıları var. Yaptığınız üretimden dolayı, ülkemize vermiş olduğunuz güçten dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu işin kahramanı sizsiniz. Bizler sizin bu yürüyüşünüze güç katmak ve kolaylaştırmak için en üst seviyede destek vermeye gayret ediyoruz. Üreten insanlarımıza bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak 50’nin üzerinde proje ile destek verdik.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çiftçi Ragıp Canbay’ın tarlasında ilk hasat yapıldı. Proje kapsamında 17 ilçede 4 bin 434 üreticiye yüzde 50 hibe ile tohum desteği verildi. Desteklemelerle hayvan yetiştiricilerinin kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının karşılaması hedefleniyor.
denizli silajlık mısır tarla günü tohum destek kaba yem hasat tarım ve orman