Destekle tesis kurdu, günde 10 ton üretim yapıyor

19 February Tuesday, 2019
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun destekleriyle Anadolu’nun her yerinde modern tesisler kuruluyor. Muşlu bir girişimcinin devlet desteğiyle kurduğu tesiste günlük ortalama 10 ton süt ürünü üretiliyor.
Destekle tesis kurdu, günde 10 ton üretim yapıyor Muşlu girişimci Yıldırım Sarıgül aldığı devlet desteğiyle modern bir süt üretim tesisi kurdu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan 3 milyon lira hibe desteği alan Sarıgül, günde 10 ton üretim yapıyor.

İşletme sahibi Sarıgül, kaliteli, hijyenik peynir ve yoğurt üretmek amacıyla modern bir süt fabrikası kurduklarını söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır 10 personelle üretim yaptıklarını anlatan Sarıgül, "Günde ortalama 10 ton kaşar, beyaz peynir, yoğurt, tereyağı ve ayran üretiyoruz.  Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde kapasiteyi büyütüp personel sayısını 50'ye çıkararak günlük 60 ton üretim yapmak. Devlet katkısı olmadan böyle bir fabrika kurma cesareti olamazdı. Devletin verdiği öz güvenle bu işe başladık." dedi.

Sütü Elazığ'ın Karakoçan ve Bitlis'in Adilcevaz ilçelerinden temin ettiklerini vurgulayan Sarıgül, şöyle konuştu:

"Bölgede bu kapasiteyle çalışan başka bir işletme yok. Burada ürettiğimiz ürünlerde herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor, tamamen doğal. Ürünleri ihraç etmek için Irak'taki firmalarla görüşüyoruz. Yurt içinde Ankara'da şube açtık. Antalya, İzmir, İstanbul ve Aydın gibi büyük şehirlere ürünlerimizi gönderiyoruz."
 
tkdk destek hibe muş süt üretim tesisi