Devlet desteği aldı, istihdam sağladı

19 April Monday, 2021
Hatay’da 20 yıldır çiftçilikle uğraşan Mehmet Bebek, 6 yıl önce aldığı destekle çilek üretimine başladı. Altı yılda hem üretim sahasını artırdı, hem de istihdam sağladı.
Devlet desteği aldı, istihdam sağladı Devlet desteği ile gerçekleşen tarımsal üretim her geçen yıl biraz daha artıyor.

Hataylı muz üreticisi Mehmet Bebek de devlet desteği ile üretim yapanlar arasına 6 yıl önce katıldı.  20 yıldır çiftçilikle uğraşan Mehmet Bebek, 6 yıl önce aldığı devlet desteği ile çilek üretimine başladı. Üretimini yıllar içinde katlayan Bebek artık istihdam sağlıyor.

Çilekte pazar sorunu yaşamadıklarını anlatan üretici Bebek, "Bir dönümde devlet desteğiyle başladık bu işe. Sonra 2 dönüm, 15 dönüm, 30 dönüm, sonra da 80 dönüme çıkardık ve şu anda 80 dönüm civarında ekili arazimiz var. Bir dönüm ektiğimizde işçiliği ailemle yapıyordum. Şu anda 80 dönüm çilek ekili arazimiz var ve aşağı yukarı günlük 70 kişi yanımızda çalışıyor." dedi.

Bebek, kilogramı 8 liradan alıcı bulan çileğin fiyatından memnun olduklarını belirterek, "Ürünlerimizi tarladan yurt dışına gönderiyoruz. Çileğimiz tarlada hiç kalmıyor, ürün çıktığı gün doğrudan dış ülkelere gidiyor." diye konuştu.

Tarım işçisi Muhammet Hataylı da sabahın erken saatlerinde hasat için tarlaya geldiklerini, çilekleri özenle toplayıp kasaladıklarını anlattı.
hatay çilek üretim devlet desteği Mehmet Bebek