Devlet desteği ile ihracata başladı

01 April Thursday, 2021
Adıyaman Kahta’da yaşayan İrfan Türker, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında kurduğu 21 dekarlık sera ile ihracata başladı.
Devlet desteği ile ihracata başladı Adıyaman Kahta’da yaşayan İrfan Türker, devlet desteği ile üretime katıldı.

Türker, 2014’te Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından aldığı ilk hibe ile 5 dekarlık sera kurdu. Bununla yetinmeyen Türker işlerini büyüttü. Aynı programdan 2015’te de yararlandı ve 15 dekar sera daha kurdu. Toplamda 21 dekar sera alanına ulaşan Türker böylece işlerini de büyüttü.

Bugün ilçenin en büyük serasına sahip olduğunu anlatan Türker, "Mühendislerimizin ve danışmanlarımızın kontrolünde en kaliteli ürünü elde etmek için çaba gösteriyoruz. Ürettiğimiz ürünleri önce kendi bölgemizde daha sonra ülkenin değişik yerlerinde piyasaya sunuyoruz. Şu an ise ürünlerimiz Almanya, Rusya, Irak, Ukrayna gibi ülkelere ihraç ediliyor. Kovid-19 süreci bizi de olumsuz etkiledi ancak buna rağmen asla durmadık ve yolumuza devam ettik." dedi.

Tesiste inceleme yapan Kahta Kaymakamı Abdil Koç ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zülküf Orak, memnuniyetlerini dile getirdi.

Verilere göre Kahta’da toplamda 109 dekar sera alanında 2020 ton ürün elde edildi. 2021 yılında Kahta'da 7, Adıyaman genelinde ise toplamda 20 sera kurulacak.
Adıyaman kahta sera hibe İrfan Türker