Devlet destekledi, kadın besici üretti

09 March Monday, 2020
Eşinden ayrıldıktan sonra kızıyla köye yerleşen, Tarım ve Orman Bakanlığının hibe desteğiyle hayvancılığa başlayan Sevil Maral azmiyle köyüne örnek oldu.
Devlet destekledi, kadın besici üretti Sevil Maral, eşinden ayrıldıktan sonra 8 yaşındaki kızı Asya Nil ile birlikte Aydın’daki köyüne döndü.

Kuyucak ilçesine bağlı Karapınar Köyü’nde yaşamaya başlayan Maral, Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi'nden yararlanarak aldığı 34 koyunla hayvancılığa başladı.

16 yaşındayken evlendirilen Maral, yaşadığı birçok sıkıntıyı cesareti ile atlatan örnek kadınlardan. “İnsan istedikten sonra her şeyi başarabilir” diyen Maral ve kızı köy hayatından çok memnun.

Hayvanlarla ilgilenmenin kendisini çok rahatlattığını söyleyen Maral, “O hayvanlar benim geleceğim, kızımın geleceği. O yüzden bu işe girdim. İnsanların ne dediği çok umurumda olmaz. 'Yapacağım' dedikten sonra o işin peşini asla bırakmam. Kendi işimin, ekmeğimin peşindeyim. Kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Hiçbir zaman pes etmemek gerekiyor” dedi.

Maral’ın hedefi koyun sayısını 200’e çıkarmak.

Aldığı hibe desteği nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür eden Maral devlet desteğinin kendisini cesaretlendirdiğini ifade etti.
tarım orman bakanlık genç çiftçi hibe aydın hayvancılık besici