Devlet teşvikleri Konya’da tanıtıldı

29 March Tuesday, 2022
"Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" Konya'da yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gençler için düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Tarım ve Orman Bakanlığı standında farklı kurumlardan bilgi alma fırsatı bulan gençler projeleri alabilecekleri destekleri öğrendi.
Devlet teşvikleri Konya’da tanıtıldı Haber: Neslihan AKTAŞ – Kamera: Mustafa ÇOŞKUN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının 12 ilde düzenlediği "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri"nin Konya durağı yoğun katılımla yapıldı.

Hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileri TÜYAP Fuar Merkezi'ne akın etti.

Tarım ve Orman Bakanlığından Ticaret Bakanlığına, Savunma Sanayii Başkanlığından TÜBİTAK'a 40'a yakın kurum ve kuruluşun katıldığı fuarda; gençler destek, hibe, fon, burs imkanlarıyla tanıştı.

Tarımla bilimi buluşturan projelerini Tarım ve Orman Bakanlığı standında uzman personelle paylaşan öğrenciler çalışmalarını geliştirebilecekleri fırsatlardan haberdar oldu.

Eğitim ve Yayın Dairesinin ev sahipliğinde kurulan Tarım ve Orman Bakanlığı standında; Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Konya İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü, Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü, Konya Orman Bölge Müdürlüğü, Sivas El Sanatları Eğitim Merkez Müdürlüğü uzmanları katılımcıların sorularını yanıtladı.
Suyun önemine dikkat çekmek için katılımcılarla bir araya gelen Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, “Cumhurbaşkanlığımızın hazırladığı bu fuarın çok faydalı, çok verimli olduğunu düşünüyorum. Genç öğrenci arkadaşlarımız DSİ’nin neler yaptığını bilmiyorlar. Kurum bölge müdürü olarak en üst düzeyde geldim buraya ve burada yapılabilecek şeyleri doğru noktadan, ilk ağızdan kendilerine anlatmaya çalıştım. Suyun ne kadar önemli olduğunu anlatmak istiyoruz. Suyun kıymetini anlatmaya çalışıyoruz. Standımızda gayet kalabalık.” dedi.

"Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında" sloganıyla düzenlenen tanıtım günleri; Antalya, Adana, Kayseri, Malatya, Samsun, Diyarbakır, Van, İzmir, İstanbul ve Eskişehir'de devam edecek.
cumhurbaşkanlığı devlet teşvik tanıtım fuar genç öğrenci tarım ve orman eğitim ve yayın