DİTAP’lı üreticiye TARSİM’de avantaj

16 December Wednesday, 2020
Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Dijital Tarım Pazarı üyesi olan üreticilere TARSİM’in yüzde 5 indirim uygulayacağını duyurdu.
DİTAP’lı üreticiye TARSİM’de avantaj Haber: Siirt İl Enformasyon

Dijital Tarım Pazarına üye olan üreticilere tarım sigortasında yüzde 5 indirim uygulaması çiftçiler için önemli bir avantaj sağlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir süre önce hayata geçirilen Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) ile tarımın tüm paydaşlarının tek bir platformda buluşması sağlandı.

“Dijital Pazaryeri” yaklaşımı ile tarımsal arz ve talebin üreticilerle buluşmasını kolaylaştıran, sözleşmeli üretim modeline dayalı Dijital Tarım Pazarının kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü DİTAP üyesi çiftçilere TARSİM’in sağladığı indirim avantajı hakkında bir açıklama yayınladı.

Buna göre; TARSİM kullanıcılarının DİTAP’a üye olmaları durumunda, “Bitkisel Ürün Sigortası ve Ağaç/Fidan Sigortası” poliçelerinde geçerli olmak üzere “Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sisteminde kayıtlı üreticilere toplam poliçe primi üzerinden yüzde 5, DİTAP üzerinden sözleşme yapmış olmaları durumunda ise ilave yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 10 prim indirimi uygulanıyor.

Çiftçilerin bu iş birliği ile hem bu iki önemli uygulamanın sağladığı avantajlardan yararlanması hem de ürünlerini güvence altında kolayca pazarlaması planlanıyor.
siirt tarım ve orman ditap tarsim sigorta