Diyarbakır’da aktarlara rağbet arttı

17 January Thursday, 2019
Hava sıcaklığının zaman zaman eksilere düştüğü Diyarbakır’da aktarlara rağbet arttı. Aktarlara da en çok sorulan ürün bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bitkiler oldu.
Diyarbakır’da aktarlara rağbet arttı Kış şiddeti artırdı hastalıklar kol gezmeye başladı. Hastalanmak istemeyen vatandaşlar da aktarlara rağbet gösterdi.

Sur ilçesinde üzerinde bulunan ve bitkisel çözümleriyle hem Diyarbakır’da hem de Türkiye’de adını duyuran aktar, kış aylarının gelmesiyle vatandaşların alternatif şifa noktası oldu.

40 yıldır ağabeyiyle beraber işlettiği baharatçı dükkanında vatandaşların şifa bulduğu nokta olduklarını belirten işletmeci Süleyman Onur, kış aylarının gelmesiyle beraberinde gelen hastalıklara çare olmayı hedeflediklerini söyledi. Onur, “Yaklaşık 40 yıldır ağabeyimle beraber bu işi yürütüyoruz. İnsanlar kış aylarında müzmin hastalıkları baş gösterdikleri bir ortam soğuk algınlığı, grip, nezle, öksürük bunlar rövanşta olan kış aylarındaki hastalıklardır. Bunları tedavi içinde, önerdiğimiz bitkiler vardır. Ihlamur, tarçın, zencefil, zerdeçal ve benzeri bitkiler bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bitkileri tavsiyede bulunuyoruz. Soğuk algınlığı için bir karışımımız var Hacı Naide çayı dediğimiz içerisinde 8 çeşit malzemenin olduğu çayımız var. Onları veriyoruz, bunları kullandıklarında bu saydığımız rahatsızlıklara bir direnç kazandırıyor ve kısa zamanda hastalığı atlatıyor. Bitkisel tıp alternatif olarak destekleyicidir.” dedi. 
 
kışhastalıkları aktar bahrat kışçayı diyarbakır sur