Diyarbakır’da besiciler kurbana hazırlanıyor

19 July Friday, 2019
Kurban Bayramına bir aydan az bir süre kala Diyarbakır’da besiciler bayram için hazırlıklarını sürdürüyor.
Diyarbakır’da besiciler kurbana hazırlanıyor Kurban Bayramı hazırlıkları tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da devam ediyor.

Besiciler hayvanlarını satmak için gün sayıyor.

Besici Faik Avcı beklentilerinin 11 ay kurbanlıklara bakıp Kurban Bayramı’nda emeklerinin karşılığını almak olduğunu söyledi. “Ben bu sene 55 büyükbaş götürmeyi düşünüyorum. 140 tane de küçükbaş götüreceğim. Bu sene hayırlısıyla ayın 27’sinde Antalya'ya gideceğiz” dedi.

Avcı, kurban alacaklara önemli hatırlatmalar yaparak “Kurbanlık için küçükbaşın 1 yaşını doldurması gerekiyor kurbanlık aldıkları yerden hayvanın resmi evraklarını görmeleri, talep etmeleri gerekiyor. Büyükbaşa da gelince 1. madde kapak açması dediğimiz, zaten herkes bilmiyor, kapağında iki tane ön dişleri büyük olması gerekiyor ki kapak açmış sayılsın. Eğer aşağıdaki dişler aynı boyda ise kapağı açmamış o hayvan kurban olmuyor. Onun içinde tarım tarafından verilmiş kurbanlık sevkiyatı raporu görmeleri lazım o hayvanın küpelerine bakıp o hayvanın raporu isteyecekler ve hayvanın kurbanlık olup olmadığını görecekler.” ifadelerini kulandı.
 
kurban bayram Diyarbakır kurbanlık