Diyarbakır’da gıda denetimleri sürüyor

28 May Tuesday, 2019
Diyarbakır’da Ramazan ayında da aralıksız süren denetimlerde fırın, yemek fabrikası ve şekerleme üretimi yapan işletmelerde incelemeler yapıldı. Yetkililer tüketim artışını fırsat bilerek sağlığa uygun olmayan gıdaların üretimine ve satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtti.
Diyarbakır’da gıda denetimleri sürüyor Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem denetim ekipleri, Ramazan’da gıda denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın da katıldığı uygulamada fırın, yemek fabrikası ve şekerleme üretimi yapan işletmeler denetlendi.

İşletmelerin teknik ve hijyenik yapılarının yanı sıra ürettikleri ürünün hammaddesinin mevzuata uygunluğu, depolanma şartları, üretim aşamaları, son ürünün muhafaza şartları sıkı bir kontrole tabii tutuldu.

Ramazan ayında artan tüketim ve vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla, temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınlara, unlu mamul ve sade pide üretim yerlerine yönlendirildi.
Ayrıca yaklaşan bayram münasebetiyle şekerleme-satış, unlu ürünler satış yeri, bisküvi, çikolata, kakaolu ve benzeri ürünlerin üretimi, şekerleme üretimi, şuruplu tatlılar, unlu mamuller üretimi yapan ve satan bütün işletmeler denetlenmeye devam ediyor.

Ramazan Ayı başlamadan denetimleri tamamlanan fırınlar ise hammaddeden mamul ürüne kadar iyi hijyen uygulamaları dikkate alınarak denetlendi.

Kentte 84 gıda kontrol görevlisi yoğun bir mesai ile çalışmaya devam ediyor.

Özellikle lokanta ve restoran gibi toplu tüketim yerleri başta olmak üzere; iftar çadırları, bütün pastacılık ürünleri, şekerleme satış yerleri ve tatlı üretimi yapan işyerlerinin denetimi yapılarak, "ramazan paketi" adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yönelik denetimler de gerçekleştirildi.

Her işletmede denetim sonrası işletme yetkilileri ile sohbet eden İl Müdürü Atalar; herkesin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için yeteri kadar üretim yapmak gerektiğini ve üretilen her ürünün mutlaka gıda mevzuatına uygun olarak üretilmesi gerektiğini belirtti.

Atalar vatandaşları, gıdayla ilgili her türlü uygunsuz durumu “ALO 174 Gıda Hattı”na bildirmeleri konusunda da uyardı.
diyarbakır gıda denetim hijyen ekmek yemek şeker ramazan alo 174 tarım ve orman