Diyarbakır’da “gıda güvenilirliği ve gıda israfı’’ eğitimi

26 February Wednesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2018-2022 Stratejik Planında yer alan okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları devam ediyor. Gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek ve tüketicilerin farkındalığını arttırmak amacıyla, Diyarbakır’da bulunan tüm ilk ve ortaokullardaki öğrencilere yönelik olarak “Okullarda gıda güvenliği, gıda kayıpları ve israf” konulu eğitimler veriliyor.
Diyarbakır’da “gıda güvenilirliği ve gıda israfı’’ eğitimi Bu kapsamda Tarım ve Orman Diyarbakır İl Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürü Berna Duman Aydın, Gıda ve Yem Şube personelinden Veteriner Hekim Düriye Yalçın Erkek, Mühendis Ahmet Tayuzak ve Mühendis Enver Yıldız tarafından öğrenciler bilgilendirildi.
 
Düzenlenen eğitimlerde gıda israfını önleme eğitimlerinin yanı sıra, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdalarımızı saklama koşulları, doğru ve dengeli beslenme, kahvaltının önemi, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.