Doğaseverler için müthiş manzaralar

04 August Tuesday, 2020
Türkiye, doğal ve tarihi güzellikleri ile turistleri cezbediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri de bu güzellikleri korumak için günün her saati çalışıyor.
Doğaseverler için müthiş manzaralar Çok sayıda doğal ve tarihi güzelliğe ev sahipliği yapan Türkiye, ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar ve anlar sunuyor.

Afyonkarahisar Emirdağ’da bulunan Yellibel Yaylası’ndaki yaban atları da o manzaralardan biri. 2 bin 300 rakımı olan yaylada yaşayan 400 kadar yılkı atı özgürlüğün tadını çıkarırken doğaseverlerin de ilgisini çekiyor.

Adıyaman’da yer alan ve heykelleriyle ünlü Nemrut Dağı Milli Parkı’da hem tarihi, hem de doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. 2 bin 150 metre rakımıyla dünyada "güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak da bilinen Nemrut Dağı, her yıl binlerce turist ağırlıyor. Turistler, bir yandan Nemrut'taki tarihi kalıntıları görme imkânı bulurken diğer yandan güneşin hayran bıraktıran batışını izlemenin keyfini çıkarıyor.

Doğal güzellikler koruma altında

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri bu güzellikleri korumak için günün her saati görev başında.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri doğal güzellikler korumak ve çevreyi temiz tutmak için yoğun mesai harcıyor.

Tunceli’deki Munzur Vadisi Milli Parkı da bayramda ziyaretçi akınına uğradı. Bütüm milli parklarda ve doğal parklarda olduğu gibi Munzur Vadisi’nde de temizlik çalışması yürüten ekipler ziyaretçilerin çevreye bıraktıkları atıkları topladı.

Genel müdürlük yetkilileri ziyaretçileri, milli park sahasında ateş yakmamaları ve doğayı temiz tutmaları konusunda uyardı.
tarım orman doğa koruma Afyonkarahisar Emirdağ yılkı at Adıyaman nemrut dağı tunceli Munzur milli park