Doğru sulama eğitimle başlıyor

25 February Thursday, 2021
Isparta’da su kaynaklarının tarımsal sulamada doğru kullanılmasını sağlamak için “Basınçlı Sulama Sistemleri Kursu” düzenleniyor.
Doğru sulama eğitimle başlıyor Haber: İrfan ÖNER - Isparta İl Enformasyon

Su tasarrufu için bilinçli sulama, doğru sulama için eğitim desteği.

Son günlerde önemi artan su tasarrufu için su kaynaklarının bilinçli kullanılması zorunlu hale geldi. Tarımsal sulamada su kaynaklarının doğru kullanılmasını sağlamak için işe eğitimle başlayan Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sulama sistemleri kursu açıyor.

Damla sulama sistemleri, yağmurlama sulama sistemleri, toprak, bitki ve su ilişkileri, debi ve debinin ölçülmesi, sulamada kullanılan pompalar konularında verilen dersler 10 gün sürecek. Su tasarrufuna katkı yapacak kursların amacı basınçlı sulama sistemi yöntemleriyle birim alanda daha az su tüketmesini sağlamak ve suyu en verimli ve en ekonomik şekilde kullanarak su kaynaklarını korunması.

Bozanönü Köyünde açılan kurs için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkeziyle ortak bir çalışma yürütüyor. Kovid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen kursta Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Kobuk, Ziraat Mühendisleri Sakine Aygün ve Mehmet Ünsal katılımcılara sulama teknikleriyle ilgili detaylı eğitimler veriyor.
ısparta sulama basınçlı sulama damla sulama kurs eğitim tarım ve orman