Drakula ile mücadele sürüyor

05 April Monday, 2021
Trabzon'da fındık bahçelerinde dalların kurumasına neden olan ve halk arasında 'Drakula' olarak adlandırılan böceğin hızla yayılmasının önüne geçilebilmek çalışmalar sürüyor.
Drakula ile mücadele sürüyor Trabzon'un Maçka İlçesi’nde halk arasında 'Drakula' olarak adlandırılan böcekle mücadele sürüyor.

Fındık bahçelerinde dalların kurumasına neden olan böcek ile mücadelede Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri çalışıyor. Böceğin yayıldığı ve hastalıklı bahçelerde sökme ve yakma işlemi gerçekleştiriliyor.

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “İlk söküm çalışması, başlangıçta toplam 2 bin 500 dekar olarak ön gördüğümüz alanlardı ancak şu anda 3 bin 600 dekara kadar ulaştı. Yüzde 99’u çözüldü, son kısımdaki çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu bu çalışmada, vatandaşlarımızın sökümden tazminat ödemesiyle ilgili bir verim çalışması yapıldı. Bu verim çalışmasında da yaklaşık olarak her bir parsel başına ürün bazında verim tazminatı hesaplanıyor. Çok verimsiz olan arazilerimizden 80 kilogram, daha iyi parsellerimizden 140 kilogram olmak üzere ortalama 3 bin 800 TL ile 6 bin 500 TL’ye kadar vatandaşımıza kesintinin haricinde bir destekleme ödemesi yapılacak. Şu anda arazideki ağırlıklı çalışma bitti. Ancak sökülen ağaçların gömülmesinin bir kısmı ve yakılacak olan imha edilecek olanların yakılması çalışmaları halen daha devam ediyor.”
tarım orman zararlı mücadele trabzon