Dünya Avcılık ve Doğa Fuarı'nda Türkiye'nin standına yoğun ilgi

28 September Tuesday, 2021
Macaristan’da açılan ‘Doğayla Bir: Avcılık Dünyası ve Doğa Fuarı’nda Türkiye’yi Tarım ve Orman Bakanlığı temsil etti. Ülkemizin av ve yaban hayatı zenginliklerinin, milli parklarının tanıtıldığı stantta biyo çeşitlilik ve ekoturizm de ziyaretçilere anlatıldı. Av ve doğa ile ilgili pek çok etkinliğin yapıldığı fuarda Türkiye ve Türk Konseyi'nin stantları büyük ilgi görüyor. Budapeşte’te açılan fuarda Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Mehmet Ergün de hazır bulundu.
Dünya Avcılık ve Doğa Fuarı'nda Türkiye'nin standına yoğun ilgi
Dünya Avcılık ve Doğa Fuarı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de açıldı.
 
Fuarda Türkiye’yi; Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü temsil ediyor.
 
Türkiye'nin doğa turizminin, av turizmi potansiyelinin, biyoçeşitliliğinin, milli parklarının tanıtıldığı standa ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Stantta sergilenen leopar, sırtlan, karakulak ve kelaynak gibi hiçbir Avrupa ülkesinde bulunmayan türlere ait tahnitler ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Avcılık, ormancılık, su yönetimi ve balıkçılık temalarının işlendiği fuarda; av ve yaban hayatı yönetimi uygulamaları, doğa koruma, milli parklar, biyolojik çeşitlilik, ormancılık ve su yönetimi konularında farklı ülkelerle fikir alışverişi yapılması, işbirliği imkânlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Hırvatistan Tarımdan Sorumlu Devlet Sekreteri Sime Mrsic ve Hırvat Tarım  Bakanı Marija Vuckovic Türkiye’nin standını ziyaret etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez de, Macaristan yaban hayatından sorumlu Genel Müdür Ferenc Kovacs ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Peter Kiraly ile ikili temaslarda bulundu.
 
Fuarın açılış törenine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Mehmet Ergün de katıldı.
 
Toplam 50 ülke katıldığı Dünya Avcılık ve Doğa Fuarı, 14 Ekim’e kadar açık kalacak. 

 
macaristan fuar doğa av yaban hayatı tarım ve orman dkmp ogm dsi