Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü

17 June Monday, 2019
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ATO Congresium'da, 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü programına katıldı. İki gün sürecek programa 20 ülkenin Tarım Bakanı, yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen katıldı.
Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü Türkiye dünya çölleşme ile mücadele gününde çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bugün başlayan ve iki gün sürecek olan programa 20 ülkenin Tarım Bakanları, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi'ne (UNCCD) akredite 15 ulusal sivil toplum kuruluşu, 50’den fazla yabancı akademiysen ile çok sayıda araştırmacı katıldı.
Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü kapsamında 19.Uluslararası Toprak Kongresi, atölye çalışmaları, fotoğraf yarışmaları ve paneller gerçekleşecek. 6 farklı salonda eş zamanlı oturumlarla 2 gün sürecek kongrede, 180'i sözlü, 25'i poster olmak üzere toplam 205 bildiri sunulacak.
İşte bu programın açılışını da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptı. Pakdemirli, ”Çölleşme ile mücadele kapsamında Afrika ülkelerinin tamamına yakını ile iş birliği yapıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından başlatılan Ulusal ağaçlandırma seferberliği ile bugüne kadar 4,5 milyar ağaç dikildiğinin altını çizen Bakan Pakdemirli, “Hedefimiz ise 2023 yılına kadar dünya nüfusu sayısında yani 7 milyar fidanı toprak ile buluşturmaktır” dedi.