‘Dünya Fındık Haftası’ için çalışmalar başladı

04 June Friday, 2021
Trabzon Ticaret Borsası ( TTB )Meclisi, ağustos ayının ikinci haftasının ‘Dünya Fındık Haftası’ olarak kutlanması için girişimlerde bulundu.
‘Dünya Fındık Haftası’ için çalışmalar başladı Türkiye’nin önemli tarım ürünlerinden fındık için tanıtım çalışmaları devam ediyor.

O çalışmalardan biri de Trabzon’da başladı. Trabzon Ticaret Borsası TTB Meclisi, ağustos ayının ikinci haftasının Dünya Fındık Haftası olarak kutlanması için girişimde bulundu.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, "Öncelikle fındıkla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığına bildirimde bulunduk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile istişareye geçtik. Önümüzdeki süreçte dünyada ve Türkiye'de fındık sektörüyle ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla konuyu paylaşıp önümüzdeki ağustostan başlamak üzere Dünya Fındık Haftası'nı etkinliklerle değerlendirecek, kutlayacağız." dedi.

Ergan, Dünya Fındık Haftası ile yapmak istediklerinin, bir dünya ürünü olan fındığı bir hafta boyunca her yönüyle ele alacak organizasyonları sektörle ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa gerçekleştirmek olduğuna işaret ederek, Dünya Fındık Haftası'nın kabul görmesi için Dünya Sert Kabuklu Meyveler Konseyi ile de irtibat kuracaklarını kaydetti.

Fındığın Türkiye için çok önemli bir ürün olduğunu vurgulayan Ergan, "Bugün, yılda 2 milyar dolar civarında olan fındık ihracatımızı kısa bir gelecekte 4-5 milyar dolara çıkarabileceğiz. Bu vesileyle tanıtımını fazlaca yaparsak daha çok üretip daha çok satıp daha çok döviz elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Trabzon dünya fındık haftası