Dünyaca ünlü baldo pirincinde hasat zamanı

18 September Tuesday, 2018
Balıkesir'in Gönen İlçesi’nde dünyaca ünlü baldo pirincinin hasadı başladı. Pirinç üreticisi verimden ve fiyatlardan memnun.
Dünyaca ünlü baldo pirincinde hasat zamanı Gönen Ovası’nda yetişen dünyaca ünlü baldo pirinçte hasat başladı.

Balıkesirli üreticiler verimden ve fiyattan memnun.

Türkiye genelinden erken hasat edilen Gönen baldo pirinci, içeriğindeki yüksek B vitamini, fosfor, manganez minerallerinin yanı sıra kolesterolsüz olması ile de tercih ediliyor.

Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Türkiye’nin pirinç ihtiyacının yarısına yakınının Gönen markasıyla karşılandığına dikkat çekti.

Özyurt, “Gönen Ovası denilince ilk akla gelen Gönen Baldo'sudur. Gönen Ovasında şu an ekili çeltik miktarı 82 bin dekar. Bunun yüzde 25'i baldo. Diğer çeşitlerde çeltik üretimi de devam ediyor. Gönen'de yıllık 60 bin ton civarında pirinç üretimimiz var. Toplam 23 adet çeltik fabrikamızda Türkiye'nin 600 bin ton yıllık pirinç ihtiyacının yarısına yakın bir kısmı olan 270 bin tonu Gönen markası ile satılıyor. Şu an hasadın başladığı bir devredeyiz. Verimlere baktığımızda bin metrekareye 600-700 kg bir ürün hasadı devam ediyor. Kalitemizde bu yıl havaların serin gitmesinden dolayı randımanlarımız oldukça yüksek. Şu an ilk satılan ürünlerimiz 4 TL'ye yakın bir fiyattan alıcı bulmakta.”
 
Balıkesir Gönen baldo pirinç hasat