Duyarlı vatandaş ALO 174’ü sevdi

03 January Friday, 2020
Alo 174 Gıda Hattı 2019 yılını önemli sayıda başvuruyla tamamladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili yaptığı açıklamada şikâyetlerin en geç 15 gün içinde cevaplandığını vurguladı.
Duyarlı vatandaş ALO 174’ü sevdi Alo 174 Gıda Hattı, duyarlı vatandaşların gözdesi oldu.
Gıda güvenliğiyle ilgili her türlü şikâyet ve talebin yapılabildiği hatta 2019 yılının 9 ayında 65 bin 445 başvuru yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Meclis’te verilen bir soru önergesine verdiği yanıtta ALO 174 Gıda Hattı'na gelen başvuruların en geç 15 gün içerisinde cevaplandırıldığını belirtti.
Pakdemirli, şunları kaydetti:
"Gelen başvuru talepleri soruşturma veya incelemeyi gerektiriyorsa, başvuru sahibine yasal süre içerisinde yapılacak işlemle ilgili bilgi verilmekte, inceleme ve soruşturma tamamlandığında ise başvuru sahibi sonuç hakkında haberdar edilmektedir. ALO 174 Gıda Hattı'na gelen başvurular yasal mevzuat gereği en geç 15 gün içerisinde cevaplandırılmaktadır. Şikayete konu olan ürünlerden numune alınması ve analiz yapılmasının gerekmesi durumunda başvuru sahibine 15 gün içerisinde bir ön bilgi verilerek süreç içerisinde yapılan işlemlerle ilgili bilgi güncellemesi yapılmaktadır. Bakanlığımızca cevaplandırılmayan başvuru bulunmamaktadır."
 
# alo 174 gıda hattı tarım ve orman bekir pakdemirli gıda güvenliği