Düzce’de “Brokoli Tarla Günü” etkinliği düzenlendi

08 November Thursday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı “ kapsamında, Düzce’de Yeni Brokoli Çeşidi Yenilikçi Kadınlar İle Yaygınlaşıyor Projesi’nin tarla günü etkinliği yapıldı.
Düzce’de “Brokoli Tarla Günü” etkinliği düzenlendi Düzce’de Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı “kapsamında Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde Yeni Brokoli Çeşidi Yenilikçi Kadınlar İle Yaygınlaşıyor Projesi’nin tarla günü etkinliği gerçekleştirildi.

Enstitü tarafından geliştirilen brokoli çeşidinin üstün özelliklerinin diğer çiftçilere tanıtılması amacıyla düzenlenen tarla günü etkinliğine Tarım ve Orman İl Müdürü Harun Kabaoğlu, teknik personeller ile davetliler katıldı.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu; proje kapsamında 8 kadın çiftçimiz ile 1000’er m²’lik brokoli bahçeleri tesis edilerek teknik takiplerinin yapıldığını, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Turaç-77" brokoli çeşidinin verim ve yeme kalitesi bakımından İlimize uyum sağladığını söyledi.

Proje uygulama sürecinde demonstrasyon bahçelerinde en iyi yetiştiriciliği yapan kadın çiftçi Akçakoca İlçesi Uğurlu Köyü’nden Nihal Bilginer birincilik, Nasırlı Köyü’nden Hatice Gürel’e ikincilik ve Tokuşlar Mahallesi’nden Ayşe Özgüner’e de üçüncülük plaketleri takdim edildi.
 
düzce brokoli turaç demonstrasyon enstitü