E-Tarım portalı üreticilerin hizmetinde

15 December Tuesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen ve çiftçilerin destekleme başvurularını kolaylıkla yapmasını sağlayacak e-Tarım Portalı uygulaması üreticilerin hizmetine sunuldu.
E-Tarım portalı üreticilerin hizmetinde Haber: Siirt İl Enformasyon

Çiftçi, vatandaş ve firmalara yönelik tüm işlemleri tek çatı altında toplayan e-Tarım Portalı hizmete açıldı.

Birçok desteklemeye ilişkin ön başvurunun yapılabildiği sistemde, tarımsal alanda faaliyet gösteren çiftçi işletmeleri ile ilgili bilgiler yer alıyor ve bunlara bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden erişilebiliyor.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, özellikle salgın döneminde çiftçilere büyük kolaylık sağlayacak e-Tarım Portalı ile ilgili bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Tarım Portalı Sistemi'ne giriş yapan kullanıcı, işletmesinde kayıtlı tarım arazilerinin ada-parsel bilgilerine, bu parseller üzerinde kayıtlı ürün detaylarına, kulak küpesi ile kayıtlı hayvanların yaş, ırk, cinsiyet bilgilerine tek yerden ulaşıp işlem yapabiliyor.

Çiftçilerin zamandan da kazanmasına imkân sağlayan uygulamayla üreticiler sorunlarını ilçe müdürlüklerine gitmeden yetkililere iletebiliyor.

Sistemle çiftçiler, bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerine yönelik birçok destekleme ön başvurusunu portal üzerinden yapabiliyor. Sistem sayesinde tüm tarımsal faaliyetler raporlanarak, geçmiş sezonlar karşılaştırılabiliyor.

Üreticiler http://etarim.gov.tr adresinden ya da e-Devlet şifresiyle giriş yaparak tarım, hayvancılık, genel ve destek başvuruları gibi birçok işlemi online yapabilirler.
siirt tarım ve orman e-tarım portalı çiftçi