Eğitim bitti ‘hasat’ bitmedi

17 June Monday, 2019
Bursa'da aynı yerleşkedeki ilkokul ve ortaokulda oluşturulan bahçede öğrenciler tarafından yetiştirilen sebze ve meyveler kurulacak pazarda velilere satılacak.
Eğitim bitti ‘hasat’ bitmedi Öğrenciler toprakları çapaladı…
Gübreledi
Yaklaşık 30 çeşit ürün ekti suladı, bakımlarını yaptı.
2018-19 eğitim yılı bitti ama onların ürünleri ile olan işleri bitmedi.
Bursa TOKİ Şehit Jandarma Er Ali Bakış İlkokulu ve Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Sevinç tarafından iki ay önce başlatılan "Her Sınıfın Bir Bahçesi Var Projesi" kapsamında oluşturulan bahçede, her bir sınıfa yaklaşık 10 metrekarelik bölümler ayrıldı.
Bahçelerde öğrenciler tarafından yetiştirilen sebze ve meyveler kurulacak pazarda velilere satılacak.
Müdür Ali Sevinç ile öğretmen Mehmet Ali Koyuncu, çocukların bahçede vakit geçirdikleri zaman çok mutlu olduklarını belirtti. Sevinç “Öğrencilerin beton yığınları içinde sürekli kitap defter karıştırarak değil de bu işi pratiğe dökme fikriyle başladık. Öğretmenler de öğrencilerin başında onlara destek oldu. Öğrencilerimiz kendi elleriyle fidelerini dikti. Her gün okula gelişte, akşam çıkışta keyifle bahçede geziyorlar. Herkes kendi bahçesine bakıyor, diğer bahçelerle kıyaslıyor.” dedi.
Koyuncu da şunları söyledi: Burada çok şaşırıyorlar, çok mutlu oluyorlar. Hayretler içinde kalıyorlar. Dalından koparıp yiyorlar. Çok özeniyorlar ve sahipleniyorlar. Toprağın ne kadar kıymetli ve bereketli olduğunu burada çalışarak öğreniyorlar.
 
bursa okul eğitim hasat