Ek gelir için çıktığı yolda 10 ton ürüne ulaştı

04 January Monday, 2021
Trabzon'da üretici İsa Lüleci, fındığın yanında ek gelir elde etmek için 13 yıl önce bahçesine diktiği trabzon hurması ile ağaçlarından yılda 10 ton ürün elde ediyor.
Ek gelir için çıktığı yolda 10 ton ürüne ulaştı Trabzon'un Akçaabat ilçesinde üretici İsa Lüleci ek gelir için fındık bahçesine Trabzon hurması ağaçları dikti. 13 yıl önce bahçesine diktiği Trabzon hurması ağaçlarından yılda 10 ton ürün elde ediyor.

Lüleci, Trabzon hurmasının yetişmesi için Karadeniz ikliminin oldukça uygun olduğunu, diktiği fidanlardan da 3 yıl sonra ürün elde ettiğini söyledi.

Lüleci ayrıca "Sağlık açısından çok faydalı bir meyve. Pazarlama ve tanıtım noktasında yetkililerin desteğine ihtiyacımız var. Fındığın yanında ek gelir getirici ürün olarak ilçemizde yetiştiriyorum. Meyveden oldukça iyi verim alıyoruz. Ürün çok güzel yetişti. Ayrıca maviyemiş, çilek, stevia, ağaç mürveri ve aronya da üretiyorum." dedi.

Lüleci, Trabzon hurması için özel müşterileri olduğunu belirterek, ayrıca internet üzerinden de meyvenin satışını yaptığını kaydetti.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu da ilçenin mikro klima iklimine sahip olduğunu belirterek, "Burada, tarımsal anlamda bütün üretimler yapıldığı gibi Trabzon hurması da yetişiyor. Pazarlama noktasında üreticilerimize kivide elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Eyüpoğlu, Akçaabat Belediyesi ile birlikte ortak bir proje içerisinde olduklarını da ifade ederek, "Üreticilerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığının internet sitesi üzerinden üye olup kayıt yaptırarak, ürünlerinin satışlarını yapabiliyorlar. Ama belediyemizle birlikte kurutma tesisini faaliyete geçirebilirsek üreticilerimizin bu gibi sorunlarını en aza indirmiş olacağız." dedi.
Trabzon hurması ek gelir İsa Lüleci Mustafa Hikmet Eyüpoğlu