Ekipler Ramazan’da da güvenilir gıda için denetimde

15 April Thursday, 2021
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ramazan ayında gıda kontrol denetimlerini sürdürüyor. Gıda kontrol ekipleri gıda mamulleri üreten ve satışını yapan işletmelerde hem hijyen kurallarını hem de Kovid-19 tedbirlerini denetledi.
Ekipler Ramazan’da da güvenilir gıda için denetimde Haber: Sivas İl Enformasyon

Güvenilir gıda Tarım ve Orman Bakanlığının hassasiyetle ele aldığı konuların başında geliyor.

Ramazan ayının başlamasıyla tüm yurtta gıda kontrol ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri de unlu mamuller, ekmek, tatlı şeker ve şekerli mamuller gibi ürünleri üreten ve satışını gerçekleştiren işletmelerde denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlere katılan Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, “Dünyada ve ülkemizde de yaşanan COVID-19 salgını başlangıcından itibaren yoğun bir denetim seferberliği başlattık. Bu kapsamda bütün gıda üreten ve satışını gerçekleştiren işletmeleri denetledik. Yaptığımız denetimlerde çalışan personelin maske eldiven kullanımı, açıkta ürün satışının yasaklanması gibi virüsün yayılmasını engellemeye yönelik uygulamalara ağırlık verdik. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlarımızın yoğun olarak tüketeceği özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlı şeker ve şekerli mamuller gibi ürünleri üreten ve satışını gerçekleştiren işletmelerin denetimlerini daha da yoğunlaştıracağız. Bu süreçte vatandaşlarımızın da alış veriş esnasın da sosyal mesafeye dikkat etmesi, market ve diğer satış yerlerine maskesiz girmemesi gerekir. İşletmelerinde, müşteri ve çalışanların kullanımı için el dezenfektanlarının bulundurması gerekir. Ramazan ayı boyunca da bu denetimlere devam edilecektir. Özellikle bu süreçte vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın açıkta satılan özellikle ekmek ve tatlı gibi ürünleri satın almamaları eldiven ve maskesiz satış yapan görevlileri uyarmaları asıl denetçinin tüketici olduğunu unutmaması gereklidir. Korona virüsün yayılmasının asgari seviyede olması için İl Müdürlüğü olarak gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da gördükleri olumsuzlukları Alo gıda 174 hattına bildirmeleri önem arz etmektedir. Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Sivas halkına, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Ramazan ayı geçirmelerini diliyorum." dedi.
sivas gıda denetim güvenilir gıda hijyen tarım ve orman