Ekmek sektöründe gençlerin istihdamı için proje

15 February Friday, 2019
Bursa’da yürütülen "Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" projesinin kapanış toplantısı yapıldı. 18 – 26 yaş arası gençlere eğitim vererek farklı bir sektörde iş olanağı sağlamayı amaçlayan projeyi Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı da destekliyor.
Ekmek sektöründe gençlerin istihdamı için proje Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
 
Gençleri yeni iş alanlarıyla buluşturmayı amaçlayan "Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" projesinin kapanış toplantısı Bursa’da yapıldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından destekleniyor.

18 – 26 yaş arasındaki gençlerin ekmek sektöründe istihdamını arttırmak amacıyla yürütülen projenin kapanış konferansında konuşan İl Müdürü Hamit Aygül, projenin gıda güvenilirliğine de katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Aygül, ''Günümüzde en çok tüketilen gıdalardan biri olan ekmeğin hem tüketici menfaatleri hem de gıda güvenilirliği açısından mevzuata uygun üretilmesi giderek daha çok önem kazanmaktadır. Bu projenin ekmekçilik sektörü çalışanlarının mesleki gelişimlerinde, bu sektörde çalışan gençlerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek istihdamın arttırılmasında faydalı olacağına inanıyorum.'' dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında kurslara katılıp iş sahibi olan gençlere sertifikaları verildi.
 
bursa ekmek sektörü genç istihdamı tarım orman