Elma bahçelerinden 20 milyon TL gelir hedefleniyor

11 November Wednesday, 2020
Bitlis’te devletin sağladığı desteklerle daha önce ekim yapılmayan 12 bin dekar alanda oluşturulan elma bahçelerinden bu yıl 20 bin ton ürün elde edileceği öngörülüyor.
Elma bahçelerinden 20 milyon TL gelir hedefleniyor Bitlis’te çiftçiler tarım ve hayvancılığın gelişmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması için sunulan imkanları değerlendiriyor. Bu sayede üreticiler yıllardır değerlendiremedikleri topraklarda modern tarım yapmaya başladı. 

O ürünlerden birisi de elma. Devletin sağladığı desteklerle kentin birçok yerinde kurulan elma bahçeleri, ürün verimliliğiyle hem çiftçilerin yüzünü güldürdü hem de yeni bir gelir kapısı oldu. 
Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Rıfat Çelik “Bahçe fiyatlarını da takip ediyoruz. Bundan ilimize 20 milyon lira civarında ekonomik girdi hedefliyoruz. Gelecek yıl meyve alanlarının artırılması için yüzde 50'si hibe olmak üzere 4 milyon bütçeli kapama meyve bahçelerinin oluşturulması için çalışma başlattık. Bu sayede kentin meyvecilik alanında daha güçlü şekilde üretim yapacağını düşünüyoruz." dedi.

Üreticiler de boş arazilerin değerlendirilmesiyle devlete ve millete katkı yaptıklarını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.

Verilere göre ilde 12 bin dekar alanda çeşitli türlerde elma bahçeleri kuruldu. Ayrıca bu yıl elma üretiminin 20 bin ton olacağı hesaplanıyor.
Bitlis devlet desteği elma bahçesi