Elmanın Avrupa’ya yolculuğu

28 October Monday, 2019
Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’nde elma hasadı başladı. Lezzeti ile tüketicinin gözdesi olan kaliteli elmalar pazarda da üreticisinin yüzünü güldürüyor.
Elmanın Avrupa’ya yolculuğu Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN
Fotğraf: Emine YEŞİLÖZ

Türkiye’nin elma deposu olarak anılan Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’nde elma hasadı başladı.

Toprak yapısı ve ikliminin de katkısıyla lezzetli elmalar yetişen Yahyalı, Kayseri’nin önemli elma üretim merkezlerinden biri.

Lezzeti ile tüketicinin gözdesi olan kaliteli elmalar pazarda da üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Yeşilhisar, Develi ve Yahyalı ilçelerinin oluşturduğu elma üretim havzasında ise yıllık ortalama 180 bin ton elma üretimi yapılıyor.

Tarım ve Orman il, ilçe müdürlüğü teknik personeli üretimin her aşamasında üreticiye destek oluyor. Toprak analizinden hasada kadar bilinçli ve kaliteli bir üretim için üreticiyle birlikte çalışan uzman personel hasatta alınan sonuçtan memnun.

Üreticiye verdikleri eğitim ve desteklerle kaliteyi arttırmak için çalıştıklarını belirten Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, “Vermiş olduğumuz eğitimlerle doğru yetiştiricilik yaptıklarını görüyoruz. Üreticilerimiz kaliteyi yakalamış olmalı ki ilimize Isparta’dan gelip buradan elmayı yurt dışına ihracata gönderiyorlar. Bu sadece bizim değil belediyesi ile ziraat odası ve çiftçilerimiz ile birlikte hepimizin başarısı. Biz her zamanki gibi üreticilerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Üretimimizin bereketli olmasını diliyor önümüzdeki süreçte bizlerin teknik destekleri ile mevcut kalitenin çok daha üstüne çıkarıla bilmesi hususunda çok çaba göstereceğimizi belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
kayseri elma hasat yahyalı tarım orman