Emekli asker tavuk üreticisi oldu

19 February Tuesday, 2019
Emekli astsubay ordudan ayrıldıktan sonra boş durmadı Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı teşvik ile Malatya’da tavuk çiftliği kurdu. Orduda 21 yıl görev yapan Özer Varol, tesisin çatısını güneş panelleri ile donatarak kendi elektriğini de üretmeye başladı.
Emekli asker tavuk üreticisi oldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinden, astsubay olarak 21 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan 53 yaşındaki Özer Varol, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı destekle 50 bin tavuk kapasiteli çiftlik kurdu.

Aldığı kararı hayata geçiren Varol, bakanlığa bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK’ya başvurarak Malatya’da yıllık 900 ton beyaz et üretimi kapasitesine sahip tesisi faaliyete geçirdi.

Varol “Bir aile toplantısında tavuk çiftliği olan bir arkadaşla konuştum. Ona bazı sorular sordum ve oradan kalktığımda tavuk çiftliği kurmaya karar verdim. Özellikle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çok büyük bana avantajları oldu. Ziyaret ettiğimde sanki kendi ailemden biriymiş gibi davrandılar uzman arkadaşlar ve bana bu konuda çok aktif yönlendirici faaliyetlerde bulundular. Ayrıca koordinatörümüz yine davet etti ve kendi de bilgilerde bulundu. Ben ilk çiftliğimi kurdum. Randımanlı olunca ikinci çiftliğime başladım. Şu anda 50 bin kapasiteli çiftliğimde tamamı iyi tarım uygulamasıyla hayvanlar yetişiyor. Birinci kalitede sağlıktan yana hiçbir riski olmayan beyaz et üretiyorum. 600 kilovatlık çatı projesini hayata geçirdim. Yatırım 110 bin dolar civarında yıllık ülkemin dışarıya gidecek dövizini engellemiş oldum ayrıca 306 ton karbondioksit salınımını engelledim. Emekli olup bir kenara oturmaktansa gerçekten ömür boyu gururla sergileyeceğim gıda ve enerji alanında yatırım yaptım. Bunun haklı gururunu yaşıyorum." şeklinde konuştu.

malatya tarım kalkınma hibe teşvik tavuk çiftlik