Emekli öğretmen çift tarımda da örnek oluyor

15 August Thursday, 2019
Antalya'da, televizyonda gördükleri ejder meyvesini yetiştirmeye başlayan 60 yaşındaki emekli öğretmen çift, üretkenlikleriyle gençlere örnek oluyor.
Emekli öğretmen çift tarımda da örnek oluyor

Nermin ile Abdullah Karapınar çifti.


Antalya'da hayatları boyunca öğrencilerine ve çevrelerine rol model olan emekli öğretmenler tarımda da örnek oluyorlar. Çift, televizyonda gördükleri ejder meyvesini 3 dönümlük alanda üretti.


Neriman Karapınar, sağlıklıysam bir şeyler üretmeliyim düşüncesini herkesin ilke edinmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca “Çevremizdekiler 'Emeklisiniz, evde oturun keyfinize bakın, risk almaya değer mi? Üretseniz de elinizde bir şey kalmaz' dediler. Derdimiz sadece para kazanmak değil, herkese örnek olmaktı. Biz bu tür olumsuz açıklamalara gülerek karşılık verdik. Çalışan dinç olur, her zaman kazanır. Emeklilik, elini eteğini toplayıp bir kenarda oturup, ölümü beklemek ya da kahvehane köşelerinde taş dizmek demek değil. Bu anlayışta olanlara karşıyız. Yaşımız büyük olabilir ama beyin olarak kendimizi çok genç ve dinç hissediyoruz.” dedi.


Abdullah Karapınar ise meslekleri gereği yıllarca iç içe oldukları çocuklara hep doğa ve hayvan sevgisini aşılamaya çalıştıklarını belirtip "Geçmişte öğrencilerimize, şimdi de çevremizdeki gençlere ve emekli olduktan sonra hayattan kopup bir kenara çekilenlere örnek olmak istiyoruz. Bunu başarabilir ve ülke ekonomisine az da olsa bir katkı sağlayabilirsek mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

Antalya emekli öğretmen ejder meyvesi