Erdemli'de biberiye ve defne fidanları toprakla buluşturuldu

23 March Tuesday, 2021
Mersin'in Erdemli ilçesinde, Akkuyu Nükleer Santrali elektrik iletim hatlarının geçtiği bölgelerde yangına dayanıklı biberiye ve defne fidanları dikildi.
Erdemli'de biberiye ve defne fidanları toprakla buluşturuldu Erdemli ilçesinde 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı. Kösbuçağı Mahallesi'nde gerçekleşen programda 300 biberiye ve 200 defne fidanları toprakla buluşturuldu. Etkinlikte konuşan Erdemli Kaymakamı Avni Kula, programa katılan herkese teşekkür etti.

Etkinlik öncesinde bilgi veren Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, "Bugün burada Akkuyu'dan gelip Mersin'e doğru giden enerji nakil hattı üzerinde daha önce tıraşlama kesim yaptık. Şimdi beraber biberiyle ve defne fidanı dikeceğiz. Biberiyeyi daha sonra ihale yoluyla satıyoruz. Daha sonra firmalar, vatandaşlarımız bu biberiyeden toplayıp, biberiye yağı ve odun işi ürünler satarak bir katma değer sağlıyorlar. Vatandaşlarımız bundan gelir elde ediyor" dedi.

Mersin Muharip Gaziler Derneği Erdemli Temsilcisi Hamdi Taşyaran, "Gaziler adına diktiğimiz fidanların memleketimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz" diye konuştu.
defne biberiye fidan ağaçlandırma erdemli akkuyu