Eşek sütü üretiyor, taleplere yetişemiyor

03 December Friday, 2021
Hobi olarak başladığı eşek yetiştiriciliğiyle yeni bir pazarın kapısını açan Hamdi Durulmuş, tüm Türkiye’ye eşek sütü satışı yapıyor. İnternetten eşek sütünün faydaları ile ilgili gördüğü haber sonrasında 3 eşekle işe başlayan Durulmuş, sağdığı sütleri özel kaplarda müşterilerine gönderiyor. Eşiyle birlikte eşeklerle ilgilenen Hamdi Durulmuş, insanlara faydalı olabilmek için üretim kapasitesini arttırmayı hedefliyor.
Eşek sütü üretiyor, taleplere yetişemiyor Eşeklere özenle bakıyor, sütlerini sağıp yurdun dört bir yanına gönderiyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde hobi olarak yetiştirdiği eşeklerle süt üretimine başlayan Hamdi Durulmuş, talebin artmasıyla hayvan sayısını 9'a çıkardı.

Sürücü kursunda eğitmen olarak görev yapan Durulmuş, internetten eşek sütünün faydaları ile ilgili gördüğü haber sonrası Çubuk'a bağlı Sünlü Mahallesi'nde hobi olarak 3 eşek yetiştirmeye başladı.
İlk zamanlar yetiştirdiği eşeklerden elde ettiği sütü ailesi için kullanan Durulmuş, zamanla talep gelmeye başlayınca eşek sayısını artırdı.

İnsanların çiftliğe gelerek eşek sütü aldığını dile getiren 47 yaşındaki Durulmuş, il dışından da talepler olduğunu ve onlara da özel kaplarda süt gönderdiklerini kaydetti.

Şu anda 9 eşek ve 7 sıpasının bulunduğunu, günlük sağım yaptıklarını dile getiren Durulmuş, "Eşekler yılda sadece en fazla 3 ay süt veriyorlar. Bu kadar eşeğin sağımından çıkan süt 2,5-3 litre civarında. İnsanlara faydalı olmak için bunları besliyorum. Günlük sağım yapıyoruz. Müşterilerimizin gözünün önünde sağım yapıyoruz, uzaktaki müşterilerimiz için ise canlı yayınla sağım yapıyoruz. Eşekler büyükbaş hayvan gibi süt vermez. Sadece yavrusu olan eşek süt veriyor. En iyisinden 450 gram süt alınıyor. Şu anda 6 eşeğimiz sağılıyor." diye konuştu.

Eşek sütünün birçok hastalığa iyi geldiğinin bilindiğini ifade eden Durulmuş, Türkiye'nin dört bir tarafına otobüs ile sütü gönderdiklerini aktardı.

Eşinin de desteğiyle üretimi ve kapasiteyi büyütmek istediğini belirten Durulmuş, "Daha iyi ve güzel bir hizmet verebilmek için mahallenin içinden çıkıp kendimize ait bir yaylada ve daha büyük ahırda bu hizmeti vermek istiyoruz." dedi.
eşek sütü ankara çubuk hayvancılık tarım