Ev hanımı mantarla işinin patronu oldu

18 January Tuesday, 2022
Aksaray’da yaşayan ev hanımı Meltem Şıvgın, devlet desteği ile kurduğu mantar çiftliğinde ürettiği kültür mantarlarıyla hayatını değiştirdi. Kendi işinin patronu olan Şıvgın, hasat başı 10 bin lira kar elde ediyor.
Ev hanımı mantarla işinin patronu oldu Ev hanımı, üç çocuk annesi Meltem Şıvgın. 2 yıl önce gittiği kursla kendi işini kurdu.

Boyacılık yapan eşine yardımcı olmak isteyen Şıvgın, kursu tamamladıktan sonra destek programlarına başvurdu. Mantar üretimine başladı.

Hasat başı 10 bin lira kar elde ettiğini belirten Şıvgın “2 yıldır bu işi yapıyorum. Köyümüzde bir kurs açtılar. Bu kurs sayesinde ben başvurdum. Başvurum da gerçekleşti. Sağ olsun devletimizden, sağ olsun valilerimizden bize yardımcı oldular. Ev hanımıydım ben, 3 çocuk annesiyim. Eşim boyacılık yapıyordu. Hep böyle gittiği yerlerden 3 ay, 4 ay, 5 ay gelmiyordu. Ondan sonra dedim ki bu da eşime bir destek olsun. Eşim şimdi gitmiyor artık. Sadece bu işle uğraşıyor. Biz bu işle güzel bir para kazanıyoruz. Kurs sayesinde teşvik edildim. Zaten aklımdan geçen ben sürekli oturduğum yerde diyordum ki, ne iş yapsam diyordum. Ne yapsam da eşime destek çıksam, ne iş yapsam da eşime, çocuklarıma güzel bir şey sağlasam diyerek tarıma başvurdum. Yüzde 70 hibeli çıktı. Yüzde 30’unu biz karşıladık. Şimdi çok güzel yapıyorum.” dedi.

Şıvgın 112 metrekare alanda kurduğu sera usulü mantarhanede yılda 3 kez hasat yapabiliyor.
Aksaray devlet destek mantar hibe