FAO’dan üreticilere birlik çağrısı

20 February Wednesday, 2019
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, üreticiye bir çağrıda bulundu. Selışık "Fiyatların ucuzlaması ve üretici kazancının artması için çiftçi örgütlenmesi güçlenmeli." dedi.
FAO’dan üreticilere birlik çağrısı

Üreticilerin birlik olması tarımda güçlenmenin anahtarı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık da bu konuya dikkat çekti ve üreticiye ‘birlik olun’ çağrısında bulundu.

Selışık, üretici örgütlenmesinin güçlenmesi ile Türkiye'de tarım sektöründe daha büyük adımlar atılabileceğini belirtti.

Selışık’a göre üretici birlikleri fiyatların ucuzlaması ve üretici kazancının artması için önem taşıyor.

Çiftçilerin ürünlerini pazara doğrudan ulaştıramamalarının fiyat artışına yol açtığını dile getiren Selışık, "Spekülasyon, fırsatçılar ve aracılar dünyanın her yerinde var fakat çiftçiler kurumsallaşıp pazara erişim kapasiteleri arttıkça karları artacak, çiftçinin tüketiciye doğrudan ulaşması ekonomiye katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

FAO olarak gıda fiyatlarının hesaplanması açısından dünya genelinde temel besin ihtiyaçlarının üretimini takip ettiklerini belirten Selışık, verileri toplayıp analizinin yapılmasının yanında tüketici taleplerini ve maliyetlerini dikkate alan fiyat analizi yaptıklarını da sözlerine ekledi.

fao çiftçi birlik