"Tarımsal Yayın ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi" Şanlıurfa'da başladı

01 November Thursday, 2018
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi pilot il olarak seçilen Şanlıurfa’da başladı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) uzmanları ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarımsal yayım ağlarının geliştirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi pilot il olarak seçilen Şanlıurfa’da başladı.
Şanlıurfa’da 31 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan projenin açılış çalıştayında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO uzmanları ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarımsal yayım ağlarının geliştirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Çalıştayın açılışında birer konuşma yapan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, proje ile ilgili teknik çalışmalar ile hedeflenen tarımsal bilgi sistemini güçlendirmek istediklerini aktardı.

FAO Türkiye Program yetkilisi Şeyh Hadu Zaman “Öncelikle burada teknik bir iş projesi için toplanmış bulunuyoruz. Bu teknik iş projesi sayesinde Türkiye’ de yayın ve danışmanlık hizmetlerinin güçlendirilmesini sağlayacağız. Bu proje bünyesinde bakanlıkta çalışan yayın personellerin kapasitelerinin artırılacağını ve çeşitli faaliyetler düzenleyeceğiz. Danışma ve gurupları kuracağız. Bu guruplar sayesinde çiftçilerinde kapasitelerini artıracağız. Bilgiye ve teknolojiye olan ilgiler, erişimler artsın. Kırsaldaki kadınların ekonomik ve sosyal olarak günlendirilmesi yönelik olarak faaliyetler gerçekleştireceğiz.” İfadeleriyle açıklamalarda bulundu.
 
fao tarım orman bakanlık danışmanlık