Fasulye üretimine sertifikalı tohum desteği

07 May Friday, 2021
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticilere yüzde 75 hibeli kuru fasulye tohumu dağıttı. Tarım arazilerini etkinleştirmek, bitkisel üretimi geliştirmek amacıyla yapılan projeden 113 çiftçi faydalandı.
Fasulye üretimine sertifikalı tohum desteği Haber: Nevşehir İl Enformasyon

Projeler destekleniyor, çiftçiler üretime sertifikalı tohumla devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü çiftçilere yüzde 75 hibeli tohum desteğini sürdürüyor. Baklagil Üretimini geliştirme projesi kapsamında 113 çiftçiye, Üstün-42 çeşidi kuru fasulye tohumu dağıtımı için Nevşehir’de bir program düzenlendi.

Tohum desteği ile kullanılmayan tarım arazilerinin etkinleştirileceğine dikkat çeken Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir’in patatesten sonra kuru fasulye ile de adından söz ettirdiğini söyledi. Yılmaz, “Nevşehir’de Baklagil Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında, ilimiz patates siğili hastalığı nedeniyle özellikle karantina uygulanan bölgelere, 2021 yılı üretim sezonu için 32 bin 750 kilo, yüzde 75 hibeli Üstün-42 kuru fasulye tohumunu toplam 113 üreticiye teslim edilmiştir. Bu kuru fasulye tohumlarını dağıtımını, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Nevşehir Tarım Kredi Kooperatifi ile beraber ortaklaşa takip edilecektir. İlimizde 2020 yılı üretim sezonunda 24 bin 117 ton ürün elde edilmiştir. Bu alanın 8 bin dekarında, Bakanlığımız Bitkisel Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü (BÜGEM) tarafından yüzde 75’i hibeli olarak, Proje kapsamında tohum desteği verilen çiftçilerimiz üretim yapmıştır.” şeklinde konuştu.
nevşehir kuru fasulye tohum destek hibe bitkisel üretim tarım ve orman