Fidanlar toprağa, lezzetler adaya miras

13 July Tuesday, 2021
Tarım ve Orman Bakanlığı Çanakkale’de atıl arazileri tarıma kazandırıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile Gökçeada’da damla sakızı ve karadut fidanı dikiliyor, dikilen fidanların meyvelerinden katma değerli ürünler üretiliyor.
Fidanlar toprağa, lezzetler adaya miras Çanakkale’de ‘Ada Rüzgarında Lezzetli Damla Sakızı ve Karadut Şurubu Projesi’ bütün hızıyla sürüyor.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile Gökçeada’daki atıl araziler tarıma kazandırılıyor.

Proje sorumlusu Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Gözdem Yaman, katma değerli ürünlerin üretilmesini de hedeflediklerini belirtti. Mevcut durumda bulunan işletmelere hammadde kaynağı sağlanarak damla sakızlı ve karadutlu dondurma, damla sakızlı muhallebi, damla sakızlı kahve gibi alternatif ürün seçenekleri sunularak Gökçeada ekonomisine büyük bir katkı sağlanması için çalıştıklarını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce kabul edilerek finanse edilen projede çiftçiler, ürünlerle ilgili eğitimler de görüyor.
tarım orman Çanakkale Gökçeada damla sakız karadut