Fındık alım fiyatı üreticiyi sevindirdi

28 July Tuesday, 2020
Fındık üreticilerinin merakla beklediği alım fiyatlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Toprak Mahsulleri Ofisinin 2020 yılı için belirlediği fiyatları üreticiler ‘bayram hediyesi’ olarak yorumladı.
Fındık alım fiyatı üreticiyi sevindirdi Fındık alım fiyatı üreticiye bayram hediyesi oldu.
Toprak Mahsulleri Ofisinin 2020 yılı Fındık Alım fiyatlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.
Üreticiyi memnun eden fiyatların detaylarını paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şöyle konuştu;
"2020 yılın da Kabuklu Fındık alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç esasına göre; Giresun kalite kabuklu fındık için; kilogram başına 22,5 Lira, Levant kalite kabuklu fındık için; kilogram başına 22,0 Lira olarak fiyat belirlenmiştir. Ayrıca; yüksek randımanlı fındık teslimi halinde ortalama 1 Lira, kayıtlı çiftçilerimize verdiğimiz Alan Bazlı, Mazot ve Gübre desteği olarak yaklaşık 2 TL eklendiğinde, fındık fiyatları 25,0 ve 25,50 TL/Kg seviyesine ulaşmış olmaktadır. Bütün üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun."
Üretici fındık fiyatından memnun
Fındık üreticileri adına açıklama yapan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, “Belirlenen fındık fiyatları bizim için bayram hediyesi oldu.” dedi.
Açıklanan fiyattan fındık üreticileri olarak memnuniyet duyduklarını söyleyen Aydemir, şunları dile getirdi:
"Kurban Bayramı'na birkaç gün kala Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında fındık fiyatını Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için 22 lira olarak açıklayarak bizlere bayram hediyesi vermiş oldu. Açıklanan fiyat bizleri ve üreticilerimizi memnun etti. İnşallah üreticimiz geçen sene olduğu gibi bu sene de fındıktan para kazanacak."
 
fındık fiyat bayram hediye üretici mutlu