Fındık üreticileri yarıştı

11 February Tuesday, 2020
Ordu Valiliği himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odalarının işbirliğinde düzenlenen "Fındık Üreticileri Yarışıyor Ödüllü Bilgi Yarışması" düzenlendi. 31 Ocak tarihinde Ordu’nun 19 ilçesinde eş zamanlı olarak yapılan sınavlarla ilçe finalleri gerçekleştirildi.
Fındık üreticileri yarıştı

Gürgentepe Kaymakamlığının daveti üzerine gerçekleştirilen törene, Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Gürgentepe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Kuzu, Gürgentepe Ziraat Odası Başkanı Akın Çalış, kurum amirleri ve üreticiler katıldı.

 Programda bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; ülkemiz için fındık üretiminin önemine değindi. Gerçekleştirdikleri organizasyondan bahsederek;

"Bugün ilimizin tüm ilçelerinde Ordu ve ülkemizin en önemli ihracat ürünlerinden olan fındık için eş zamanlı olarak bir yarışma düzenlendi. Bu yarışma sonucunda her ilçemizden bir birinci seçeceğiz. Bu birincilerimiz arasından il birincisini seçeceğiz. Ancak bizim esas amacımız burada bir eğitim organizasyonu gerçekleştirerek, üreticilerimizin doğru bildiği ancak yıllardır süre gelen yanlış alışkanlıklarını düzeltmek ve fındığın verim ve kalitesini artırmak." dedi.

Kasım 2019 tarihinde 670 mahallede 2 bin 10 adet örnek fındık bahçesi oluşturmak amacıyla il tarımı açısından son derece önemli olan "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada" projesini Ziraat Odaları ile birlikte hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen İl Müdürü Yılmaz, projenin sahada başarıyla uygulanmaya devam ettiğini ve bugüne kadar yaklaşık 700 adet örnek bahçe oluşturulduğu, bu bahçelerle birlikte ilde 2 bin 500'ün üzerinde örnek bahçenin mevcut.olduğunu ifade etti.

Fındık Üreticileri Yarışıyor Ödüllü Bilgi Yarışması için ise 15 bin adet kitap dağıttıklarını, 3 binin üzerinde üreticinin yarışma için başvurduğuna dikkati çeken İl  Müdürü Yılmaz ,ilçelerde koordineli bir şekilde gerçekleştirilen finallere değinerek;

“Burada amacımız üreticilerimizin daha bilinçli ve bilgiye dayalı üretim yapmalarını sağlamak, İlimizin ana ürünü olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmaktır.” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından 19 ilçede eş zamanlı düzenlenen yarışmada dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.