Fıstık rehberi üreticinin hizmetinde

03 February Wednesday, 2021
Siirt’te uzman personel fıstık üreticileri için rehber hazırladı. Hazırlanan tarım takvimi fıstık üreticilerinin şubat ayında bahçelerde yapması gereken uygulamaları içeren bir rehber niteliğinde.
Fıstık rehberi üreticinin hizmetinde Haber: Siirt İl Enformasyon

Fıstıkta yüksek kalite, bahçelerde yapılan doğru uygulamalarla geliyor.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Fıstıkçılık Biriminin düzenli olarak yayınladığı tarım takvimi, üreticiler için vazgeçilmez bir kaynak niteliği taşıyor.

Bahçelerde şubat ayında yapılacak uygulamaları içeren rehberde, “Neden Toprak Analizi Yaptırmalıyız? Analiz Yapılmadan Gübre Kullanılırsa…” gibi başlıkların altında yanıtlanan soruların yanında gübrelerin verilme şekli ve zamanı da detaylı olarak anlatılıyor.

Rehberde üreticilere şubat ayı sonlarına doğru, Siirt Fıstığında azotlu gübre uygulanabileceğini aktaran uzman personel, gübrelemenin önemi ve uygulama yöntemini de görsellerle destekleyerek çiftçileri bilgilendiriyor.

Fıstık üreticilerinin bu ay ortalarında yapılması gereken budama, göz kurdu, kabuklu bit ve koşnillere karşı kış ilaçlaması ile ilgili bilginin verildiği “Tarım Takvimi”nin kentte fıstık yetiştiriciliği yapan tüm çiftçilere ulaştırılması planlanıyor.

Dünyada marka haline gelen Siirt fıstığında kaliteyi yüksek tutmak için iyi tarım uygulamalarından vazgeçilmemesini öneren teknik personel, çiftçilerin üretimin her aşamasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Fıstıkçılık Birimine başvurabileceklerini hatırlattı.
siirt fıstık tarım takvimi gübreleme budama tarım ve orman