Fıstıkta kaliteli üretim için arazi çalışması

29 July Wednesday, 2020
Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Fıstıkçılık Birimi arazi çalışmaları devam ediyor. Kaliteli bir üretim için saha çalışmaları yapan il müdürlüğü ekipleri, yetiştiricilere aşılama, budama, hastalıklarla mücadele eğitimleri de veriyor.
Fıstıkta kaliteli üretim için arazi çalışması Haber: Siirt İl Enformasyon

Siirt ili ve etrafındaki bölgeye has sıcak ve kurak iklim koşullarında yetişen yeşil altın olarak da anılan Siirt fıstığı hem görüntü hem de lezzet bakımından diğer fıstıklardan çok farklı.

Fıstık üretiminde her sezon aynı kaliteyi yakalamak için yoğun mesai harcayan Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Fıstıkçılık Birimi, saha çalışmalarına hız verdi.

Kent genelinde fıstık bahçelerinde arazi çalışması yürüten ekipler, üreticilere yönelik; yetiştiricilik, bahçe tesisi, aşılama, budama, hastalık ve zararlılar ile mücadele, gübreleme, sulama eğitimleri de düzenliyor.

Siirt Fıstıkçılık Birimi; Temmuz ayının ilk yarısında Gökçebağ Beldesi, Koçlu, Beşyol, Doluharman ve Kayaboğaz Köyleri, Halenze mahallesi, Deyr Mevkii ile Tillo İlçesi, Pervari İlçesine bağlı Sarıdam Köyü, Şirvan İlçesine bağlı Ormanbağı Köyü, Kurtalan İlçesine bağlı Tulumtaş ve Şen Köylerinde 32 fıstık bahçesinin kontrolünü gerçekleştirdi.

Yapılan saha çalışmaları sonucunda 2020’nin bereketli bir sezon olacağını öngören teknik personel, köylerde çiftçileri bahçelerinde ziyaret ederek bahçelerdeki durumu yerinde gözlemliyor.

Sosyal medyayı ve teknolojiyi aktif kullanan Fıstıkçılık Birimi, fıstık yetiştiriciliği hakkında bilgi içerikler paylaşıyor,  her ayın başında o ay içerisinde yapılması gereken faaliyetler hakkında üreticilere kısa mesaj gönderiyor.

Fıstık üreticileri, yetiştiricilik ve hasatla ilgili her konuda kurumun (0484) 223 40 00 Alo Fıstıkçılık Hattı’ndan bilgi alabiliyor, sorun ve görüşlerini paylaşabiliyor.
siirt fıstık arazi çalışması fıstıkçılık tarım ve orman