”Geleceğe nefes zenginleşecek”

10 March Tuesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "OGM’nin En'leri Ödül Töreni"ne katıldı. Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, geleceğe nefes kampanyasının zenginleştirileceğini müjdeledi.
”Geleceğe nefes zenginleşecek” Orman Genel Müdürlüğü ‘2019 yılının enlerini ‘ödüllendirdi. Törene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli katıldı.

Törende konuşan Bakan Pakdemirli, geleceğe nefes kampanyası ile ilgili müjde verdi. Kampanyanın zenginleştirileceğini belirten Pakdemirli, kısa süre içinde ayrıntıların açıklanacağını duyurdu. Pakdemirli bu başarının 2020’de de taçlandırılacağını kaydetti.

Türkiye’nin orman varlığını arttıran ülkeler arasında yer aldığını belirten Bakan Pakdemirli, “Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 29’unu ormanlarla süsledik. Bu rakamı 2023’te yüzde 30’a yükseltmeyi planlıyoruz. Erozyonla mücadelede de örnek ülkeyiz. Şehir içi ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın doğa ile baş başa kalması için bugüne kadar 137 şehir ormanı kurduk” dedi.

Orman alanındaki başarının teşkilata ait olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, “Biz büyük bir aileyiz. İşinin önemini kavramış insanlara ihtiyacımız var. Siz işinizi en iyi şekilde yapın ben her zaman arkanızdayım. Unutmayın vatanını en  çok seven işini en iyi yapandır” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, dünyayı sarsan koronovirüse ilişkin de mesajlar verdi. Türkiye’nin süreci iyi yönettiğini anlatan Bakan Pakdemirli, “öpüşmek, el sıkışmak gibi yakın temastan da kaçınalım” çağrısında bulundu.
tarım ormanın enleri bakan Pakdemirli tören ödül ankara