Gelibolu’da feromon tuzağı dağıtıldı

18 July Thursday, 2019
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gelibolu’da 83 üreticiye 194 adet ‘feromon tuzağı’ dağıttı.
Gelibolu’da feromon tuzağı dağıtıldı Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında “1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi Toplum Düzeyinde Destek Programı” kapsamında, Gelibolu İlçesine bağlı Bayırköy, Cevizli ve Sütlüce köylerinde Domates Güvesi konusunda eğitimler düzenlenerek, 83 üreticiye 194 adet Feromon Tuzağı dağıtımı yapıldı.

Toplantıya Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Gelibolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özgür Zeybek, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personeli, SRKL Kalkınma Proje Danışmanlık Teknik Personeli, Muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel konuşmasında; “1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi” kapsamında köprü yolunun geçtiği köylerde sizlere destek olmak istiyoruz. Bu kapsamda bir anket çalışması yürütüldü. Anket çalışması sonucunda Domates Güvesi ile ilgili sıkıntılar olduğu tespit edildi. Bunun üzerine daha önce yürüttüğümüz ve sonucunu gördüğümüz bir yöntem var. Öncelikle mücadelede toplu hareket edilmesi, hasattan önce ve sonra gerekli temizlik çalışmasının yapılması ve son olarak da size dağıtacağımız tuzakların düzenli kullanılması gerekiyor.” dedi.

Ardından; Ziraat Mühendisi Müjdat Lale ve Papatya Tiftikçi Domates Güvesi ve Domates Güvesi Mücadelesi konusunda katılanlara sunum yaptı.

Eğitiminden sonra üreticilere feromon tuzağı dağıtılarak domates tarlasında teknik inceleme yapılmasının ardından toplantı sona erdi.
 
Gelibolu feromon tuzak tarım orman